Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kutyatápok és kutyaeledelek

A kutya táplálása az első és legfontosabb lépés a kutyatartás során. Teljes mértékben a mi, vagyis a gazdi felelőssége az, hogy egészségesen, jól tápláltan, fitten tartsuk a kutyánkat. Manapság szerencsére ehhez minden adott, és mondhatni, túlkínálat van a piacon, ami a kutyatápokat illeti. Mégis fontos, hogy ne az aktuális „etetési trendet” kövessük, hanem tartsuk szem előtt kutyánk igényeit, ami olyan egyedi, mint minden eb.

Kínálatunkban megtalálható kutyatápok és kutyaeledelek:

  • hipoallergén kutyatápokat
  • junior/kölyökkutya/puppie tápok
  • gabonamentes eledelek kutyáknak
  • gyógytápok kutyáknak
  • diétás kutyatápok
  • tejpótló készítmények kutyáknak
  • kutyatápok magas aktivitású kutyák részére
  • kutyatápok városi kutyáknak
  • kutyatáp fehér szőrű ebeknek
  • kutyatáp szenior/idősödő ebek számára

Útmutatót a kutyatápok és kutyaeledelek sűrűjében:

A kutyatápok minőségének összehasonlítása nem csak abban áll, hogy mindent megevett-e a tányérból kedvencünk. Manapság szerencsére egyre több kutyatartó van tisztában a kutyaeledelek tápanyag összetételének fontosságával és ennek megfelelően válogat száraztápok, vagy nedves kutyatápot. A kutya háziasításával együtt jár, hogy mára a fehérje mellett rostokra, zsírokra ugyanúgy szükségük van az egészséges mindennapokhoz, mint az embernek.

Jelentős szempont emellett a kutyák életmódja is: milyen aktivitásnak van kitéve, továbbá érdemes figyelembe venni az esetleges étel-intoleranciát is, méretét, fajtáját, mielőtt kutyatápot választunk.

Egy kis méretű kutya nyilván kevesebbet eszik, és a tápanyagszükséglete is kissebb, mint egy nagy kutyának, így más kutyaeledel való neki. A vemhes, vagy akár szoptató nőstények más igénnyel bírnak, mint egy idősebb kutyus. Még a kölykök között is van különbség, mert vannak olyan nagy testű kutyák, akik háromszor akkorára nőnek fél év alatt, így jóval több vitaminra és ásványi anyagra van szükségük. Ezzel szemben, pl: egy kistestű kutyának, aki az első fél évében eléri a maximális marmagasságát, egy „átlagosabb” kutyatáp is megfelelő lehet. Az sem mindegy, hogy a kutyánkat kint, a téli hidegben vagy a nyári hőségben éli-e a mindennapjait, vagy a négy fal között, ahol az időjárás viszontagságaitól védve van ugyan, de annyi testmozgásra nem jut lehetősége.

Egy biztos, nálunk minden igényhez talál kutyatápot! A Magicpet.hu oldalán olyan márkák közül válogathat, melyek fajta, méret, életkor, sőt életmód szerint is igazodnak kedvence igényeihez. Válogasson bátrain kutyatáp márkáink kínálatából: Happy Dog, ACANA, Fit Active, Royal Canin, Julius K-9 Utility dog (Grain free=gabonamentes), Julius K-9 high premium, Orijen