Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Szűrés

Márka
Életkor
Magasság

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kölyök kutyatápok

A kölyök kutyatápok elsődleges szerepet játszanak a fizikai és a kognitív fejlődésében. A tápanyagokat megfelelő arányban tartalmazó eledel segíti a fejlődést és az egészséges élet alapja. Egy kölyökkutya etetése felelősségteljes feladat, amely nagy mértékben befolyásolja az állat jövőbeli egészségi állapotát.

Mivel a kölyökkutyák gyorsan nőnek, emésztőrendszerük és immunrendszerük viszont lassan fejlődik, a tápanyagigényük igen specifikus, és eltér a felnőtt kutyákétól.

A kölyökkutyák a növendék (Junior/Puppi), a felnőtt (Adult) kutyáktól eltérő mennyiségű és jellegű tápanyagot igényelnek. Ha fontos Önnek kölyökkutyája egészsége, akkor javasoljuk, hogy etesse kifejezetten a korának (Junior/Puppi), méretének (Small, Medium, vagy Large) és lehetőleg fajtájának megfelelő kölyök kutyatáppal. Webáruházunk kölyök kutyatápok részen számos minőségi eledel közül válogathat. Kínálatunkban megtalálja a legtöbb prémium és szuperprémium márka kölyöktápját is.

 

Mire kell figyelni a kölyök kutyatápok kiválasztása során?

  • Fontos a magas fehérje tartalom.
  • Életkorának, fajtájának és méretének megfelelő kutyatápot válasszunk.
  • Aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag legyen (Pl: Omega 3 -és 6 zsírsavak).
  • Az adott kölyök kutyatáp lehetőleg tartalmazzon kellő mennyiségű nyersfehérjét, átlagosan 18-24%-ban nyerszsír is jó, ha van benne, körülbelül 8-13%-os arányban. Azt is érdemes megnézni, hogy nyersrost van-e az adott tápban.

Régen népszerű volt az ebek házi koszttal való táplálása, mára ez már nem teljesen állja meg a helyét. Napjainkban számos olyan élelmiszer van, amit az emberek nyugodt szívvel fogyaszthatnak, de a házi kedvenceknek például ezek mondhatni mérget jelentenek. A kutyák szervezetének is szüksége van a gabonára, élelmi rostokra és zöldségekre, tehát a minőségi tápok a felsoroltakat tartalmazzák. Árban sokan választják az olcsóbbat, pedig a drágábbakból általában kisebb mennyiség is elegendő egy etetésre.

Az emberekkel ellentétben a kutyákat nem zavarja, ha minden nap ugyanazt eszik, éppen ezért nem célszerű váltogatni a kutyatápot, mivel gyomorbántalmakat is előidézhet, ha egy idő után más típusút kap. A megfelelő eledeltől a kis kedvenc napközben nem fogja követelni az ételt, sőt még az is megeshet, hogy az elétett adagból hagy valamennyit, mert kevesebbtől is jóllakik. Ezáltal a kutyapiszok mennyisége is kevesebb lesz.

A kutyatáp kiválasztásánál továbbá figyelembe kell venni az eb életkorát, mozgásigényét, egészségi szükségleteit. Amennyiben bizonytalanok vagyunk az ideális megtalálásában, bátran kérjük ki az állatorvos véleményét, aki az eb szükségletei alapján megmondja, hogy milyen összetételűt célszerű beszereznünk.