Szűrés

Márka

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Tejpótló tápszerek kutyáknak

A táplálékkiegészítőket vemhes és szoptatós, valamint beteg, legyengült kutyáknak testtömegtől függetlenül önálló táplálékként vagy a megszokott étrend kiegészítéseként is adható. Ezen kívül, a kiskutyák „elválasztási” időszaka során, tejpótlóval egészíthetjük ki kedvencünk étkezését.

A kölyökkutyák fejlődéséhez elengedhetetlen tápanyagforrás az anyjuktól származó tej. A magicpet.hu-nál kapható tejpótló tápszerek segítségével kiválóan pótolható a szukáknál a szoptatási időszakban esetenként fellépő tejhiány. A kölyökkutyáknak már közvetlenül a születés után adható, egészen az elválasztásig.

Az elválasztás után kölyökkutya táplálása elején érdemes azt a tápot adni a kiskutyának, amit a tenyésztőnél is kapott, így könnyebben megszokja az új környezetet.

Milyen kutyáknak ajánljuk a tejpótló tápszereket?

  • Ha egészen kicsi kutyát vesz magához, speciális kölyöktejre lehet szüksége.
  • Ha a kiskutya semmiképpen nem eszik pár napos vagy pár hetes korában anyatejet, akkor tápszerrel lehet etetni, amelyet cumisüvegből adagoljunk neki.
  • Táplálékkiegészítőként vemhes vagy szoptatós, valamint beteg, legyengült kutyáknak.

A kölyökkutya idegrendszere a születés után is fejlődik. Mivel a szuka kutya teje tartalmaz DHA-t, hogy segítse a kognitív funkciók fejlődését, ezért a tejpótlók is DHA-val gazdagítottak.

Ezen kívül vannak olyan tápszerek, melyeket speciális probiotikumokkal, vitaminokkal dúsítanak, vagy Biotinnal, de amit mindenképpen fontos, hogy tartalmazzon egy tejpótló tápszer, azok az Omega 3- és 6 zsírsavak (vagyis, a már említett DHA).

Tovább