Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Szűrés

Márka
Életkor

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Száraztápok macskáknak

A macska alapvetően a ragadozók családjába tartozik. Több ezer évvel ezelőtt kezdte el az ember háziasítani, s már az ókori Egyiptomban is szent állatként tisztelték. Ügyes ragadozó, több mint 1000 faj tekinthető a zsákmányának. Emellett meglehetősen intelligens is.

Manapság még vannak helyek, ahol a szabadban tartják őket, ilyenek az udvaron élő házi cicák, és sok háztartásban számolnak a „kóbor macskákkal” is, akiknek rendszerint hagynak a kertben egy kis tál élelmet, az arra vándorló cicák részére.

A vadászösztön még nem veszett ki belőlük teljesen, ebből kifolyólag bizonyos esetekben továbbra is képesek levadászni egy egeret, azonban a cicák a háziasításuk óta – több ezer éve – nem önellátóak, vagyis az emberek segítségére szorulnak. A gazdi feladata tehát, hogy a legmegfelelőbb eledelt megtalálja kedvenc doromboló szőrpamacsának.

A magicpet.hu-n számos száraz macskatáp közül válogathat! Legyen szó gabonamentes, fiatal vagy idős macska, vékony cica, telt idomú, allergiás, húgyúti problémákkal küzdő, de akár speciális funkcióval bíró száraz macskatápot is talál, úgy mint: fogtisztító hatású vagy szőrlabdák képződését megelőző szárazeledeleket.

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor macskánknak száraztápot keresünk?

A száraz macskatáp előnye, hogy kiadós, tárolása problémamentesen, és könnyen adagolható, ráadásul a macskák is kedvelik a ropogós-húsos falatokat. A legnépszerűbbek és a leginkább megfizethetők a száraz macskatápok és a száraz macskaeledelek. Érdemes odafigyelni arra, hogy a legjobb minőséget válasszuk kedvencünknek, mert egy gyengébb minőségű száraz macskatáp sokkal többet árthat a cicának, mint amennyit a használ. Napjainkban hatalmas választék áll a vásárlók rendelkezésére a legkülönfélébb száraz macskatápokból, a továbbiakban megpróbálunk segíteni kiigazodni ezek között.

Érzékeny gyomrú macskáknak

A fajtatiszta macskák között sok az érzékeny gyomrú, és az allergiás macska. Számukra az ideális száraz macskatápok pl: sensitive száraztápok. Ezek könnyen emészthető alapanyagokból, és prémium minőségű nyersanyagokból készülnek, továbbá olyan összetevők is megtalálhatóak bennük, amelyek könnyítik az emésztési folyamatokat. Érdemes figyelni arra, hogy az allergiás problémákkal küzdő cicák számára készült tápok nem tartalmazhatnak szójafehérjét! A sensitive száraz macskatápok fehérjeforrása állati eredetű kell legyen, pl: hal, csirke, marha, vagy pulyka.

Hugyuti problémákkal küzdő macskáknak

Egyes macskafajták genetikai adottságaik miatt érzékenyek a húgyúti problémákra. Ilyen a húgykövesedés, vagy egyéb vesebetegségek. Amennyiben a kedvenced is ezek közé a cicák közé tartozik, érdemes számára megfelelő speciális száraz macskatáppal etetni. Ilyen száraztáp pl: a Royal Canin-től az Urinary Care termékcsaládja.

A hosszúszőrű és a félhosszú szőrű macskáknak

A hosszabb szőrű macskák esetében komoly problémát jelentenek a tisztálkodás során lenyelt szőrcsomók, ebből ugyanis szőrlabdák képződnek a macska gyomrában, ami emésztő-szervrendszeri gondokhoz vezethet. Ennek elkerülés miatt érdemes „hairball control” típusú száraz macskatáppal is etetni. Táplálékkiegészítőként érdemes heti rendszerességgel adni, macskák számára készült maláta pasztát, mely segít megakadályozni a szőrlabda képződést, illetve támogatja a lenyelt szőrzet természetes módon történő kiürülését az állat szervezetéből. „Hariball controll” típusú száraz macskatápok webáruházunkban is megtalálhatóak: Royal Canin - Hariball Care és Happy Dog - Minkas Hairball Control termékcsaládok.

Indoor macskatápoknak

A legtöbb lakásban tartott macskát olyan száraztáppal érdemes etetni, ami különféle gyógynövényeket is tartalmaz. Ezeket hívjuk „indoor” száraz macskatápoknak. Magas a növényi rosttartalmuk és számos, a macskák szervezete számára hasznos komponenst is tartalmaznak.Táplálékiegészítőnek cicafüvet is adhatunk kedvencünknek, a Panzi cicafüvet megtalálja webáruházunk kínálatában!

Ivartalanított macskáknak:

Amennyiben macskád ivartalanítva van, s az átlagosnál kevesebbet mozog, vagy hajlamos az elhízásra, akkor érdemes kiegészítened az alap száraz macskatápját fele-fele arányban „sterilized” típusú száraztáppal is. Az ilyen típusú száraz macskatápokat a gyártók kifejezetten az ivartalanításon átesett, és emiatt megváltozott hormonháztartású, elhízásra hajlamos cicák számára fejlesztették ki. A sterilized száraztápok abban különböznek a hétköznapi száraz macskatápoktól, hogy csökkentett kalóriatartalmúak. Ilyen száraz macskatáp a Royal Canin - Feline sterilised termékcsalád is, amit megtalálsz webáruházunk kínálatában!