Szűrés

Számára

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kutyalépcsők / Kutyarámpák

A kutyusunknak választhatunk kutya rámpát vagy akár kutyalépcsőt is, amelyek segítenek neki a közlekedésben, ha fel akar menni az ülőalkalmatosságra, vagy éppen lejönni, de nagy könnyebbséget jelentenek, amikor beszállnak, illetve kiszállnak az autóból. A kutyarámpa azoknak az ebeknek a legideálisabb választás, akik valamilyen ízületi betegségben szenvednek, hiszen számukra a lépcsőzés terhelő lehet. A rámpa használata a kiskutyák esetében is javasolt, mivel így kevesebbet ugrálnak, ezáltal az ízületeik is védve vannak.

A kutyalépcső azon kutyáknak lehet ideális, akik mozgékonyabbak. A kutyalépcsők jellemzően könnyebben hordozhatóak, mint a kutya rámpák és méretük tekintetében is kevesebb helyet foglalnak el. A rámpák és a lépcsők is ugyanazt a célt szolgálják, lényegében megkönnyítik a kutya feljutását a magasabban lévő helyekre. A rámpa készülhet fából vagy akár műanyagból is.

Tovább

Mire figyeljünk a kutyarámpa és kutyalépcső esetén?

Arra okvetlen érdemes figyelni, hogy a rámpa rendelkezzen csúszásmentes talppal, így biztos, hogy rögzítve lesz és az eb biztonságban tud rajta közlekedni. A kutyust úgy lehet a legkönnyebben a rámpához szoktatni, hogy először rátesszük az egyik mancsát a rámpára, majd a másikat is, miközben a közepén jutalomfalatot helyeztünk el, ha mind a négy lába fent van, jutalmazzuk meg a finomsággal.

Tovább