Szűrés

Méret

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Szájkosarak

Az állatorvosi rendelőkben vagy a tömegközlekedésen nem árt, ha nálunk van a szájkosár, ugyanis ezáltal teremthetjük meg a tökéletes biztonságot az eb és környezetünk számára. A szájkosár kiválasztásánál viszont néhány szempontot nem árt figyelembe venni, ugyanis ezek alapján találhatjuk meg a legideálisabbat.

Tovább
 

Hogyan válasszunk szájkosarat?

Azt okvetlen tartsuk szem előtt, hogy a kutyus nem viselheti hosszú ideig a szájkosarat. Ettől függetlenül a legfontosabb, hogy ez idő alatt is a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsa. Kutyafuttatókban is javasolt a szájkosár használata, ha az eb hajlamos más kutyákkal is összetűzésbe keveredni. A szájkosárnak nem szabad nyomnia a fejet, a silány minőségű sajnos képes akár sérülést is okozni. Bizonyos típusú darabok akadályozhatják a lihegést, ami a kutyáknál meghatározó a hőleadásban, ezért sem szabad például, hogy túl sok ideig viselje.

A szájkosár ugyanakkor több szituációban is megoldást jelent. Mint már említettük tömegközlekedésen, állatorvosi rendelőkben erősen javasolt a viselete, van, ahol kötelező is, de a kutyakozmetikusnál sem árt, ha kéznél van. Hiába jámbor kis kedvencünk, érheti őt olyan kellemetlenség, hogy az ijedségtől hirtelen odakap. Ne erőltessük a szájkosarat azokra a kutyákra, akik nem agresszívak, hanem inkább félelmekkel küzdenek, mert még jobban megrémülhetnek.

Tovább