Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Szűrés

Márka
Számára
Méret

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kutyapórázok

Manapság státusz szimbólummá vált, hogy milyen pórázon sétáltatjuk kutyánkat. Vannak, akiknek kifejezetten fontos, hogy melyik disegner pórázt- és szettet vásárolják meg kedvencüknek. Egész iparág épül a divatos kutyafelszerelésekre, s ennek első és legalapvetőbb eleme maga a kutyapóráz. Természetesen a funkcionális és már jól ismert nagy márkák darabjai a legnépszerűbbek továbbra is, és egy kutyatartó pontosan tudja, hogy a kutyapóráz az első számú kötelező darab a kutya felszerelései között. Ráadásul törvény írja elő a kutyapóráz használatát: a városban sok kutyafajtát csak pórázzal lehet sétáltatni. A póráz gyakorlatilag a gazdi kezének a meghosszabbítása, így fontos, hogy milyen kutyának, s milyen célra vásároljuk azt. A kutyapórázok között a választék óriási, így könnyű elveszni a válogatás során.

Mi alapján válasszunk pórázt kutyánknak?

A kutyapóráz hosszúságát a kutya méretéhez, -súlyához és magasságához- és az őt sétáltató személy testmagasságához érdemes nézni. Standard kutyapóráz méretek: 1m és 1,20m

Egy átlagos testtömegű kutyánál, ami 15–25 kilogrammot jelent, kétméteres, és legalább két centiméter vastag póráz az ajánlott. Természetesen arra is gondoljunk, ha túl hosszú pórázt választunk, annak az lehet a hátránya, hogy ha a kutya előre rohan az úttest felé, ahol a járművek közlekednek, még legyen időnk és esélyünk visszarántani a kutyánkat a veszély elöl! Mindig vigyázzunk négylábú barátunkra, s legyünk körültekintőek a sétáltatás során!

 

Milyen típusú pórázok vannak?

Automata póráz (Flexi póráz):

A legnépszerűbb kutyapórázok manapság az úgynevezett automata, vagy flexi pórázok. Lényegük, hogy egy műanyag foglalatban fut egy szalagos póráz, és egy gomb megnyomásával engedhetjük távolabb -vagy közelebb kutyánkat. Mondhatjuk, hogy egy kényelmes eszköz, viszont, nem mindig könnyű vele a sétáltatás, ugyanis ha nem figyelünk eléggé, könnyen beleakadhat valamibe -saját tapasztalat-, és adott esetben veszélyes is lehet, ha kedvencünk köré tekeredik, vagy előre rohan az úttest irányába… Főleg kisebb testű kutyáknál alkalmazható, mert a nagyobb erőkifejtés megrongálhatja vagy használhatatlanná teheti ezeket az automata kutyapórázokat.

Éppen ezért érdemes figyelembe venni, hogy mekkora terhelést bírnak el. A kisebb testű kutyák esetében nincs gond a választással mert egy pár kg-os kiskutyát szinte bármelyik el fog bírni, de egy 30 kg-os, vagy annál nagyobb kutyára már komolyabb automata pórázt kell venni, a nyilvánvaló következmények miatt.

Fix hosszúságú kutyapóráz:

Fix hosszúságú pórázoknál az anyagukkal kezdjük a lehetőségeket:

  • Klasszikus Bőr
  • Fém
  • Nylon
  • Felvezető póráz
  • Kiképző póráz

  Fémpóráz

  Nagyobb testű kutyák esetében általában a fémpóráz ajánlott, mely megfelelő kiképzés esetén még az igazán nagytestű kutyákat is képesek megállítani. Ezeknél ráadásul a láncot sem tudja elharapni a szeretett négylábú.

  Felvezető póráz

  Bemutatókra vitt kutyáknak szoktak felvezető pórázt venni. Ezek általában makulátlan fehér vagy fekete színűek. Számít a pontozásnál a póráz is.

  Fém pórázok

  A láncos megoldásnál arra kell ügyelni, hogy jó minőségűt vegyünk, mert nagyobb testű, hirtelen meginduló kutyánál a lánc elszakadhat/elpattanhat.

  Nejlon

  A nejlon pórázok nagyon erősek tudnak lenni, általában moshatóak, így a sportos, magas aktivitású és „agilitys” kutyákhoz (pl: vízes, sáros terephez) ideális választás, ráadásul az áruk is kedvezőbb szokott lenni, mint a bőrpórázoké.

  Kínálatunkban több népszerű márka is megtalálható: Julius K-9, Trixie, Flexi

  Válogasson kedvére a magicpet.hu webáruház kutyapóráz kínálatából, akár automata, bőr, nejlon, fém, kistestű vagy nagytestű kutyáról legyen szó!