Szűrés

Márka
Számára
Méret

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kutyapórázok

Manapság státusz szimbólummá vált, hogy milyen pórázon sétáltatjuk kutyánkat. Vannak, akiknek kifejezetten fontos, hogy melyik disegner pórázt- és szettet vásárolják meg kedvencüknek. Egész iparág épül a divatos kutyafelszerelésekre, s ennek első és legalapvetőbb eleme maga a kutyapóráz. Természetesen a funkcionális és már jól ismert nagy márkák darabjai a legnépszerűbbek továbbra is, és egy kutyatartó pontosan tudja, hogy a kutyapóráz az első számú kötelező darab a kutya felszerelései között. Ráadásul törvény írja elő a kutyapóráz használatát: a városban sok kutyafajtát csak pórázzal lehet sétáltatni. A póráz gyakorlatilag a gazdi kezének a meghosszabbítása, így fontos, hogy milyen kutyának, s milyen célra vásároljuk azt. A kutyapórázok között a választék óriási, így könnyű elveszni a válogatás során.

Mi alapján válasszunk pórázt kutyánknak?

A kutyapóráz hosszúságát a kutya méretéhez, -súlyához és magasságához- és az őt sétáltató személy testmagasságához érdemes nézni. Standard kutyapóráz méretek: 1m és 1,20m

Egy átlagos testtömegű kutyánál, ami 15–25 kilogrammot jelent, kétméteres, és legalább két centiméter vastag póráz az ajánlott. Természetesen arra is gondoljunk, ha túl hosszú pórázt választunk, annak az lehet a hátránya, hogy ha a kutya előre rohan az úttest felé, ahol a járművek közlekednek, még legyen időnk és esélyünk visszarántani a kutyánkat a veszély elöl! Mindig vigyázzunk négylábú barátunkra, s legyünk körültekintőek a sétáltatás során!

Tovább
 

Milyen típusú pórázok vannak?

Automata póráz (Flexi póráz):

A legnépszerűbb kutyapórázok manapság az úgynevezett automata, vagy flexi pórázok. Lényegük, hogy egy műanyag foglalatban fut egy szalagos póráz, és egy gomb megnyomásával engedhetjük távolabb -vagy közelebb kutyánkat. Mondhatjuk, hogy egy kényelmes eszköz, viszont, nem mindig könnyű vele a sétáltatás, ugyanis ha nem figyelünk eléggé, könnyen beleakadhat valamibe -saját tapasztalat-, és adott esetben veszélyes is lehet, ha kedvencünk köré tekeredik, vagy előre rohan az úttest irányába… Főleg kisebb testű kutyáknál alkalmazható, mert a nagyobb erőkifejtés megrongálhatja vagy használhatatlanná teheti ezeket az automata kutyapórázokat.

Éppen ezért érdemes figyelembe venni, hogy mekkora terhelést bírnak el. A kisebb testű kutyák esetében nincs gond a választással mert egy pár kg-os kiskutyát szinte bármelyik el fog bírni, de egy 30 kg-os, vagy annál nagyobb kutyára már komolyabb automata pórázt kell venni, a nyilvánvaló következmények miatt.

Fix hosszúságú kutyapóráz:

Fix hosszúságú pórázoknál az anyagukkal kezdjük a lehetőségeket:

  • Klasszikus Bőr
  • Fém
  • Nylon
  • Felvezető póráz
  • Kiképző póráz

  Fémpóráz

  Nagyobb testű kutyák esetében általában a fémpóráz ajánlott, mely megfelelő kiképzés esetén még az igazán nagytestű kutyákat is képesek megállítani. Ezeknél ráadásul a láncot sem tudja elharapni a szeretett négylábú.

  Felvezető póráz

  Bemutatókra vitt kutyáknak szoktak felvezető pórázt venni. Ezek általában makulátlan fehér vagy fekete színűek. Számít a pontozásnál a póráz is.

  Fém pórázok

  A láncos megoldásnál arra kell ügyelni, hogy jó minőségűt vegyünk, mert nagyobb testű, hirtelen meginduló kutyánál a lánc elszakadhat/elpattanhat.

  Nejlon

  A nejlon pórázok nagyon erősek tudnak lenni, általában moshatóak, így a sportos, magas aktivitású és „agilitys” kutyákhoz (pl: vízes, sáros terephez) ideális választás, ráadásul az áruk is kedvezőbb szokott lenni, mint a bőrpórázoké.

  Kínálatunkban több népszerű márka is megtalálható: Julius K-9, Trixie, Flexi

  Válogasson kedvére a magicpet.hu webáruház kutyapóráz kínálatából, akár automata, bőr, nejlon, fém, kistestű vagy nagytestű kutyáról legyen szó!

  Tovább