Szűrés

Márka
Számára
Méret

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kutyahámok

Amíg a nyakörveket már több száz éve használják, a kutyahámokat csupán pár évtizede dobták a piacra, azzal a céllal, hogy kényelmesebben és biztonságosabban tarthassuk kutyusunkat. Az utóbbi pár évben egyre többen pártoltak el a nyakörvektől és kezdték el használni a kutyahámokat. A kutyahám kiválasztás során, fontos a megfelelő méret, így figyeljünk rá, hogy mindig a megfelelő méretű és fazonú hámot válasszuk ki kedvencünknek, az igényeihez igazodva.

Milyen kutyáknak ajánljuk a kutyahámot?

Sok állatorvos kifejezetten javasolja, hogy a kistestű ebre a gazdi inkább kutyahámot, és ne nyakörvet tegyen. Vannak olyan kutyafajták és gazdik, akik jobban szeretik a hámot, mert nem fojtja a kutya nyakát, jobban irányítható és elosztja a terhelést a kutya testén. A kutyahámokból több csoport létezik, vannak sportoláshoz, munkához és csak egy könnyed sétáláshoz valók is. Ma már rengeteg színből és anyagból válogathatunk. A jó minőségű kutyahámok készülhetnek bőrből, textilből, van olyan, ami világít sötétben, vagy épp fényvisszaverős, létezik olyan, amire egyedi feliratot lehet tenni.

Azok a gazdik, akiknek kutyájuk hajlamos húzni és rángatni, mindenképpen jobban járnak egy erős kutyahámmal. Kölyök és kamaszkutyák esetén is ajánlott a kutyahám használata, egyszerűbb fegyelmezni és irányítani őket. A nyakon keletkező nyomás a légcsőnek sem tesz jót, egy jól megválasztott és méretre igazított kutyahám viszont segít elkerülni ezeket a problémákat.

A rövidorrú, légzőszervi megbetegedésekre hajlamos fajták számára is jobb, egészségesebb választás a kutyahám.Egyes kistestű kutyák esetében, előfordul, hogy a kutyahám a legbiztonságosabb választás, ugyanis pl: nagyobb szőrzettel rendelkező kiskutyáknál előfordulhat, hogy a nyakörvből kibújnak, ami veszélyes lehet. A kutyahám viszont a kutya mellső lábai aljától, a hátát körbefonva védi és tartja a kutyát.

Kutyahám típusok a mindennapokra

  • H-, Y- és X-típusú hámok
  • Biztonsági hámok
  • Belelépős hámok
  • Érzékeny bőrű kutyáknak (Soft)
  • Norvég hámok
  • Kiképző hámok

Legyen szó bármilyen színű- anyagú, és legyen bármi a cél, kiképzés, vagy csak egy szimpla séta, a magicpet.hu weboldalán széles termékkínálatunkból válogathat kedvencének a hámok között is!

Tovább