Szűrés

Márka
Számára

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Macskaszőr ápolók

Ebben a témában az emberek véleménye megoszlik, hiszen a macskák nagyon tiszta állatok, s alapvetően tisztán tudják tartani a szőrüket, azonban nem árt nekik egy kis segítség, főleg, ha hosszú szőrű macskája van. A macskák mindennap mosakodnak, viszont a megfelelő tisztaság fenntartásához elengedhetetlen, hogy a gazdi is tisztán tartsa macskaszőr ápolási termékekkel kedvence szőrzetét. Érdemes már kis cica korukban hozzá szoktatni őket a szőrápolási rutinhoz, így elkerülhető a sok karmolás karunkon/testünkön, s némi időt is megspórolhatunk magunknak. A rendszeres macskaszőr ápolás hozzájárul cicája egészségéhez. A macskák bundáját érdemes minden nap átfésülni/átkefélni, ezzel eltávolítva az elhalt szőrszálakat.

Ha ezt elmulasztjuk, akkor ezek a szőrszálak összeállnak és a cica bőre befülledhet, ezzel kiváló táptalajt biztosítva a baktériumoknak és gombáknak. Ezért ajánljuk, hogy a hosszúszőrű cicákat naponta fésülje át. A macskaszőr ápolásra a rövid szőrű macskáknak is szüksége van, őket szőrápoló kesztyű segítségével simogató mozdulatokkal fésüljük át.

Fontos! Természetesen, ha nem érezzük magunkban az „erőt”, macskánk szőrápolásához, bízzuk inkább profira kedvencünk kozmetikázását!

Mutatjuk a különböző macskaszőr ápolási kellékeket és szereket, melyek segítenek eldönteni, hogy melyik a legideális cicája számára.

A hosszú szőrű macskák kifésülése nyilvánvalóan több időt vesz igénybe, mint rövid szőrű társaiké, emiatt ajánljuk figyelmébe a szőrbontó oldatokat, mivel sokat segíthet a csomók kibontásában, ugyanis csökkenti a szőrszálak összetapadását.

Ha macskája szőre erőteljesebben hullik, az jelzés a gazdáknak! Amikor a macskák tüzelnek, vemhesek, akkor fokozottabb a szőrhullásuk, de jelezhet vitaminhiányt is, amivel mindenképp foglalkozni kell!

Fésűk és kefék

A macskaszőr ápolás alap felszerelését képezi a fésű/kefe. Az, hogy melyik macskaszőr ápolót, fésűt/kefét választjuk, függ a macska szőrtípusától. Webáruházunk kínálatban a legkülönfélébb termékek között válogathat: Trimmer, bolhafésű, fésű gereblye, dupla fejű kefe, váltott fogú fésű, szőrápoló vagy masszírozó kesztyű. A masszírozó kesztyű kényeztető simogatást nyújt, s a gazdi ezzel egyidejűleg kifésüli az elhalt szőrszálakat, illetve vedléssel járó szőrmennyiséget macskája szőréből. Ilyen masszírozó és fésülő kesztyűket, a népszerű Trixie márka gyárt, melyet webáruházunk kínálatában kedvező áron megtalál!

Szem- és fül tisztítás

Főleg fehér, vagy világos szőrű macskáknál és kutyáknál fordul elő, hogy a szemük környékén a szőr elszíneződik, megkeményedik, s barnás színű csomókká alakul. Webáruháunk kínálatában talál több olyan szemcseppet, és kifejezetten az elszíneződésre kifejlesztett terméket, melyek megszüntetik az említett problémát. Ilyen a Beaphar Sensitiv könnyfolt tisztító is. Szintén a Beaphar termékcsaládnak van egy népszerű fültisztító folyadéka, mely segít eltávolítani a kutyák és macskák külső hallójáratában felhalmozódott fülzsírt és egyéb szennyeződéseket. Alkoholt nem tartalmazó, kíméletesen ható ápolószer, mely nem irritálja a fület.

Tovább