Szűrés

Márka
Számára

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Macska szállító boxok, hordozók és ketrecek

Hogyan szoktassuk hozzá macskánkat a szállítóhoz?

Az alaphelyzet ugye az, hogy el kell hagyni a házat/lakást a cicával. Na, de milyen macska szállító eszköz a legalkalmasabb erre a hadműveletre? A macskák ugyebár kevésbé viselik jól az utazást és a bezártságot, mint a kutyák. Ráadásul hegyes karmaikkal szeretnek karmolni az olyan helyzetekben főleg, ami nincs ínyükre. Ha szeretnénk elkerülni a harcot, akkor első lépésként szoktassuk hozzá cicánkat ehhez a helyzethez.

Érdemes már kölyök korában hozzá szoktatni kedvencünket a macska szállítóhoz, macska ketrechez. Időről-ideőre vegyük elő és mutassuk meg neki a szállító boxot/táskát, s akár jutalom falatot, vagy kedvenc játékát rejtsük el benne a cicának. Azután mutassuk meg az állatnak, hogy milyen jó móka ez, és milyen kincseket rejt számára ez a „helyiség”. Hagyjuk elöl, hadd másszon bele, ismerje meg. Lényeg az, hogy pozitív dolgokkal tudja összekapcsolni kedvencünk a szállító eszközt. Amint kedvence megbarátkozik a macska szállítóval, ketreccel, tudni fogja, hogy a macska szállító egy kellemes és biztonságos hely, így a későbbiekben -nagy eséllyel- könnyebben fogja viselni a bezártságot és az utazást.

Melyik macska szállító boxot/ketrecet mikor érdemes választani?

Az ideális macska szállító eszköz alkalmazkodik a macska méretéhez és egyéniségéhez. Fontos, hogy letudjon benne feküdni, fel tudjon állni és megtudjon fordulni. Fontos továbbá, hogy kilásson rajta, de ne tudjon kiszökni a rácsok között. Léteznek olyan macska szállítók, amiknek az ajtajára lehet szerelni cicaitatót-etetőt, ezek egy hosszabb út során praktikusak az állat számára. Ha viszont csupán az orvosig kell eljutnunk macskánkkal, elegendő lehet egy macska szállító boksz, vagy macska hordozó táska is, de ez mind függ a cica viselkedésétől. Ha nem bízunk a macska viselkedésében, érdemes a macskaszállító box vagy a ketrec mellett letenni a voksot. Ezeknek általában a fedele is levehető, így könnyebben lehet az izgő-mozgó macskát bele helyezni.

Ha a szoktatás ellenére mégis nehezen viseli az utazás kedvencünk, válasszuk a műanyag boxokat, melyek könnyen tisztíthatóak! Ezek a boxok lemoshatóak és könnyen fertőtleníthetőek. Az utazás vagy az állatorvos látogatás mind-mind stresszes helyzet egy macska számára, figyeljünk biztonságukra!

Válogasson a magicpet.hu webáruház kínálatából, mert nálunk biztosan megtalál mindent, amire macskájának szüksége lehet az utazás során, legyen az kiegészítő, szállítóbox, ketrec, vagy játék!

Tovább