Szűrés

Márka
Számára

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Macskaalom

Manapság sokféle macskaalom létezik. Hazánkban egyre gyarapodik a tudatos állattartó gazdik száma, így a kínálatnak is nőnie kell, hiszen minden macska egy külön egyéniség, így az igények is különbözőek lehetnek. Éppen ezért nehéz lenne bármilyen általános érvényű sorrendet is felállítani, arról, hogy melyik macskaalom a legjobb. Így érdemes több macskaalmot is kipróbálni, mielőtt letesszük a voksunkat egy fajta mellett.

Népszerű macskaalom márkáinkat nyugodt szívvel ajánljuk: Panzi, Comfy, Trixie, Vitapol

A cicaalmok témaköréhez kapcsolódva javasoljuk, tanulmányozza a magicpet.hu széleskörű, macska wc-kre vonatkozó ajánlatait is!

Tovább
 

Macskaalom

A cicák szobatisztaságra nevelése teljesen máshogy történik, mint a kutyáknál. Nem szükséges megtanítani számukra, hogy mi tévőek legyenek az alommal, jellemzően természetesnek veszik, hogy homokban végezzék el a dolgukat. A fő szempont, hogy olyan almot válasszunk a cicának, ami teljes mértékben elnyeri a tetszését, ezáltal boldogan veszi majd használatba. Fontos szempont az is, hogy megmutassuk neki, hogy merre is találja a lakásban és lehetőleg ne változtassuk meg az alom helyét.

A kölyökmacskát célszerű rögtön az alomba tenni, amint hazavittük, így könnyebben megszokja a szagát és a tapintását. Étkezések után vagy ébredést követően is javasolt a cicát betenni az alomba, ez is hozzájárul ahhoz, hogy minél jobban hozzá szokjon. Amennyiben ennek ellenére a lakás másik pontján szeretné elvégezni a dolgát, a lehető leggyorsabban emeljük fel és tegyük át az alomba.

Macskaalomból többféle méret szerezhető be, a kiscicák a kisebb alomtálcát gyorsan kinövik, ezért érdemes már egyből felnőtt méretűt választanod.

Tovább