Szűrés

Márka
Számára

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Táplálékkiegészítők / Vitaminok macskáknak

A lakásban tartott macskák számára fontosak a táplálékkiegészítők, vitaminok, még ha prémium minőségű nedves- vagy száraztáppal eteti őket. „Kijárós” társaikkal ellentétben, számukra a lakás nem biztosít olyan lehetőségeket, amiket ideális esetben a szabadban akár rovarokból, egyes növények elfogyasztásával, olyan extra vitaminokhoz és tápanyagokhoz juthatnak hozzá, melyeket így, csak a megfelelő táplálékkiegészítők és/-vagy vitaminok tudnak pótolni.

A „kijárós” macskák különböző fűféléket is rendszeresen fogyasztanak, „legelnek”, így napi szinten hozzájutnak a szervezetük számára fontos természetes növényi rostokhoz, számos vitaminhoz, nyomelemhez szemben a laskában tartott macskákkal.

A maláta tartalmú macskapaszták, táplálékkiegészítők, a szőrlabda képződést gátolják, így segítik a mosakodás közben lenyelt szőrzet természetes módon történő oldását, aztán távozását.

A lakásban tartott macskák esetében még a cicafüvek is kiemelten fontos táplálékkiegészítők, ugyanis ezek segítségével macskája hozzájut a már fentebb is említett emésztő-szervrendszer optimális működéséhez szükséges természetes növényi rostokhoz és nyomelemekhez.

De mire jó a cicafű?

A „kijárós” cica esete ismét. A „kijárós” cica legeli a füvet, ami jó a gyomrának, mivel az öntisztítás során, sok szőr kerül a gyomrába, ezek feloldására szolgál a cicafű. Ha nem oldódik fel gyomrukban a sok szőr, az egészségügyi problémákhoz vezethet, pl: bélelzáródáshoz.

A macskafű nem egy meghatározott fűfajta, hanem különböző fűszerű növények gyűjtőneve, melyek alkalmasak táplálékkiegészítésre.

Leggyakrabban alkalmazott cicafüvek: ciprusfüvet, zöldliliomot vagy gabonafélék

Népszerű maláta paszta márák:

  • Trixie
  • Gimbi
  • GimCat

Vitaminok macskáknak:

  • Immunovet
  • Fit Active
  • Panzi

A macskák számára a gyártók már számos különféle típusú multivitamin készítményt fejlesztettek ki, azonban ezekről mindig egyeztessen állatorvosával, mielőtt elkezdené alkalmazni!

Tovább