Szűrés

Márka
Számára

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Kutyaszőr ápolók

Hosszú vagy rövid szőrű? Puha vagy drótszőrű? Esetleg hipoallergén szőrzete van kedvencének? Kutyafajtánként eltérő a szőrzet- típusa, és különböző eszközökkel, egyénenként változó gondozást igényelhet a kutyaszőrzete.

Mire szolgál a kutyaszőr?

A kutya szőrzete védi a bőrt, illetve a külső extrém hőmérséklet elleni védelmet látja el elsősorban. Emiatt is érdemes rá odafigyelni, és időt szánni a gondozására. Ezt már az etetéssel megtehetjük, ugyanis a legtöbb tápban megtalálhatóak olyan összetevők, mint a fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, Omega 3 és 6 zsírsavak, melyek hozzájárulnak kutyánk szőrzetének az egészségéhez.

Mire érdemes odafigyelni a kutyaszőr ápolás során?

A fésülés fontos, mert segítségével elkerülhetjük a szőr csomósodását, ezért érdemes már kölyökkorban hozzászoktatni ehhez a folyamathoz kedvencünket.

Rövid szőrzet:

  • A legkönnyebb a rövid és sima szőrű kutyák szőrzetét ápolni. Az ilyen fajtákat elég kutyasamponnal alkalomszerűen megfürdetni és 1-2 hetente puhaszőrű kefével, vagy gumikefével átfésülni. A vedlési időszakban viszont naponta akár kétszer is szükség lehet kedvencünk szőrzetének átfésülésére.
  • A Drótszőrű kutyusoknak a szőre picit több figyelmet igényel, ugyanis ezt a fajtát a szőr növésének ellentétes irányában ajánlott kefélni, rendszeresen. Érdemes 2-3 havonta kutyakozmetikushoz vinni, kis szőrnyírásra és trimmelésre. (Ha Ön otthon szeretné a trimmelést megcsinálni, ajánljuk a Trixie trimmelőket, bontósfésüket, melyet megtalál webáruházunk kínálatában.)

Hosszú szőrzet:

A hosszú szőrű kutyák szőrzete sok odafigyelést, gondozást és ápolást igényel. Érdemes rendszeresen, - akár naponta többször is- fésülni, és a csomókat kikefélni belőle. Rendszeresen, akár havonta- másfél havonta- szükséges kutyakozmetikába vinni, és profi kezeire bízni a vágást és ápolást. Amennyiben a kutya hagyja és nekünk is van türelmünk, érdemes otthon IS rendszeresen fürdetni hosszú szőrű kutyánkat. Szárítás előtt és alatt, mindig alaposan fésüljük át a kutya szőrét! Csomósodásra hajlamos kutyaszőrnél, szőrápoló olajok alkalmazása ajánlott, vagy válasszunk olyan sampont amely összetevőiben találhatóak a következő olajokból:

  • nercolaj
  • jojobaolaj

Webáruházunk kínálatában mindent megtalál, ami a kutyaszőr ápoláshoz szükséges:

  • Trimmelő gép
  • Szőrnyírőgép
  • Ollók
  • Fésük, kefék, bontósfésük
  • Ápoló olajok
  • Samponok (száraz és sima)

Teljesen mindegy milyen kutyája van, szőre ápolásához a Magicpet.hu webshopjában minden eszközt megtalál!

Tovább